Dr. Vigesh Hoblidar u Prana centru

Vaidya (sanskrtska riječ koja znači “liječnik“) dr. Vignesh Hoblidar, indijski Ayurvedski liječnik ponovno dolazi u naš i Vaš Prana centar, dana 14. listopada 2019. gdje će obavljati Ayurvedske konzultacije i Panchakarmu (Panchakarma je preventivna i kurativna terapija, koja pomaže detoksikaciji tijela i uma) do 25. listopada 2019. godine.

Dr. Vignesh ima bogatu praksu od 18 godina u Ayurvedskoj medicini (Ayurveda je najstarija medicina na svijetu). Radio je za svjetski poznati „Maharishi Ayurveda Institut“ te je putovao Europom kao konzultant u ayurvedskim klinikama. Suosnivač je Ayurvedskog centra u Indoneziji. Indijska vlada ga je izabrala za jednog od rijetkih specijalista za Panchakarmu.

Ayurvedski pristup (danas holistički pristup) uzima u obzir čovjeka kao sustav zajedništva uma, duše i tijela. Ayurveda ne gleda osobu samo kroz bolest ili tekuće tjelesne poremećaje i smatra da je to površan posao koji ne donosi iscjeljenje i dobro zdravlje na duže vrijeme. Prevencija je suština Ayurvede, budući da je bolest koju konvencionalna/alopatska medicina tretira ništa drugo nego kao uznapredovali poremećaj, a koji je ayurvedski liječnik mogao puno ranije detektirati te svojim preporukama (prehrana, biljni preparati, životni stil i dr.) spriječiti nastanak takvog poremećaja ili bolesti koja često prelazi u kronična stanja koja je tada i puno teže  ispraviti.

 

U našem i Vašem Prana centru dr. Vignesh Hoblidar će obavljati Ayurvedske konzultacije u sklopu kojih će kao jednu od metoda utvrđivanja stanja uma, duše i tijela koristi i pulsnu dijagnostiku te analizu tjelesne konstitucije doša  (riječ doša se prevodi kao “sokovi tijela” ili kao “mana”, jer poremećaj doša uzrokuje bolest). Nakon čega će dati prehrambene smjernice, po potrebi personalizirane recepte za biljne pripravke i plan detoksikacijskih terapija ili ayurvedskih tretmana. Ayurvedske konzultacije sa klijentima traju cca 1 sat.
Osigurajte si svoj termin na vrijeme pozivom na brojeve telefona 095/3323382 | 01/4651989 ili nam pošaljite svoj upit za termin na: info@pranacentar.com