PRANA PROGRAMI ZA MRŠAVLJENJE

Prana programi za mršavljenje podrazumijevaju kombinaciju nekoliko tretmana koji zajedno daju najbolje rezultate u gubitku masnih naslaga u tijelu. Ono što osobu čini pretilom jednostavno su masne naslage koje su unesene kroz unos loše hrane i manjak fizičke aktivnosti kroz duži vremenski period. Rješenje je u kontroliranom pokretanju metabolizma masti tj. aktivaciji prirodnog procesa mršavljenja što je cilj mnogih dijeta. Ključno pitanje je koju dijetu odabrati, koja će dati najbolje rezultate sa najmanje glavobolja koje se u većini slučajeva očituju kao posljedica tjelesne ovisnosti o ugljikohidratima. Isto tako važno je pitanje koje tjelesne aktivnosti odabrati,  što nije nimalo lak zadatak jer tijelo će se boriti svim silama protiv svake dijete i svake aktivnosti kako bi zadržalo svoj “teško”stečeni oblik. Prekomjerna tjelesna težina je zdravstveni problem br. 1 u svijetu i prvi uzrok prijevremene smrti, koji se očituje kroz mnoge medicinske dijagnoze, od dijabetesa, kardiovaskularnih problema, impotencije kod muškaraca, depresija i mnogih drugih zdravstvenih problema. 

Uzevši u obzir sve gore navedeno Prana team je za vas pripremio najoptimalniji tretman mršavljenja koji u zajedničkoj suradnji neizostavno daje najbolje rezultate. Za više detalja i dogovor o Prana programima za mršavljenje slobodno nas kontaktirajte.

Aparati i postupci koji se koriste u Prana tretmanima za mršavljenje

OMRON dijagnostička vaga BF 511

OMRON dijagnostička vaga za analizu tjelesnog sastava.

S ovim medicinskim uređajem moći ćete precizno mjeriti slijedeće parametre tjelesnog sastava i odmah interpretirati rezultate:

– težina ( kg)

– masno tkivo ( u %)

– indeks tjelesne mase ITM ( eng. BMI – body mass index)

– mišićno tkivo ( %)

Uz to, izračun bazalnog metabolizma (izražen u kcal) određuje dnevnu potrebu energije u kalorijama i može biti referentna vrijednost kod programa mršavljenja.

Jedinstvena OMRON tehnologija s 8 senzora koja koristi obje ruke i noge predstavlja jednu od najtočnijih metoda mjerenja cijelog tijela.

OMRON dijagnostička vaga je pogodna za djecu od 6 godina na dalje i za odrasle, te može mjeriti osobe tjelesne mase do 150 kg.

Elektro stimulacija Biomed

Biomed je aparat za mršavljenje pomoću električne stimulacije tijela, koji može otopiti masnoću uključujući masnoću unutar abdomena. Istodobno, može smanjiti uzbudljivost simpatičkih živaca i potrošnju kisika kod osoba s povećanom masnoćom, te aktivirati mišićno tkivo. Ovo je najbolji tradicionalni način gubitka težine, jer se postignuta figura tijela može zadržati i nakon gubitka težine korištenjem ovog aparata.

Elektrostimulacija mišića je terapija kojom se ubrzava  mršavljenje i oblikovanje tijela, te reducira celulit. Elektrostimulatori mišića funkcioniraju preko elektroda postavljenih na tijelo, koji inducirajući strujne impulse stimuliraju mišićnu reakciju, kontrakciju ili vibraciju. Stimulatori mogu stvarati specifične kontrakcije za različite rezultate, kao što su: uklanjanje masnoća, mršavljenje, uklanjanje celulita, rast – povećanje mišićne mase, relaksaciju, eliminaciju toksina itd. Upotrebljavaju se četiri različite frekvencije pravokutnih valova (lipoliza), te frekvencija drenaže u trajanju od 4 puta po 10 minuta, od kojih svaka faza utječe na različite predjele tijela i rješava različite probleme.

To je posebno učinkovita metoda za uklanjanje masnih jastučića na najkritičnijim dijelovima tijela kao što su trbuh, bedra i stražnjica. Koristi se kao samostalna, ali i kao dodatna terapija, koja ubrzava mršavljenje i oblikovanje tijela te zaista u vrlo kratkom vremenu primjećujemo posebne pozitivne promjene na koži i mišićnom tonusu – vrlo brzo reducira celulit.                     

Aparat ima mogućnost podešavanja svakog pojedinog kanala zasebno s digitalnom kontrolom svakog kanala, te 4 načina rada i podesiv vremenski timer. Plavo led svijetlo u aparatu osvijetljava cijeli uređaj uz kompletno digitalne kontrole i prikaz.

INFRACRVENA SAUNA DEKA ``Imetec Physio Plus System elettrosauna 3 settori sauna termosauna``

​Infracrvene zrake imaju direktnu akciju na strukturu masti te na taj način tope masti i smanjuju masne stanice. Otpuštaju veliku količinu topline što pospješuje cirkulaciju krvi i limfe te ubrzava metabolizam i biokemijsku reakciju sagorijevanja masti.  Toplina proširuje kapilarne sudove te se na taj način pospješuje cirkulacija krvi, metabolizam i topljenje masnih naslaga.  Otopljenje masne naslage ulaze u krv ubrzavaju cirkulaciju limfe i na taj način se tijelo rješava toksina.  Toplotna energija koju daju infracrvene zrake može smanjiti napetost mišića i opustiti ih.

Prana centar koristi najbolju infracrvenu sauna deku na tržištu, talijanske marke Imetec Physio Plus System;

Opis:

Termalna Elektro-sauna  s tri zone diferencijalne topline koja povećava učinkovitost tretmana. Diferencirana kontrola topline u svakom području. Elektronska upravljačka jedinica s digitalnim tajmerom i indikatorom kraja tretmana. Maksimalna sigurnost: patentirani sustav Electro Block® i rad pod niskim naponom (24V).

Idealan je za tretmane detoksikacije, mršavljenja, mršavljenja i čišćenja.

– dimenzije (otvorene / zatvorene) 190×215 cm / 80×185 cm

– Napajanje 230/240 Volta.

– snaga 3×90 W.

– težina 12,5 kg.

– CE i CSV odobrenja

– tip utikača: Europlug.

– rad niskog napona

– CSV-IMQ certifikat o nadzoru

– elektronička regulacija temperature

– materijal koji odbija vodu

– Electro Block ® sustav zaštite

– elektroničku upravljačku jedinicu s tajmerom i automatskim isključivanjem

– zamjenjive grijaće ploče

Radna temperatura

Termalna Elektro-sauna  Imetec

Dizajnirana je da radi na sljedećim temperaturama:

42 ° C – 48 ° C – 58 ° C

Radna temperatura može se razlikovati ovisno o okolišu u kojem se koriste.

Vrijeme potrebno do radna temperature je između 15 i 20 minuta.

BODY WRAPPING TERAPIJA MORSKIM ALGAMA

Terapija morskim algama je metoda u kojoj se najviše koriste dvije vrste algi – alga laminarija i alga morski hrast. Zahvaljujući visokoj moći upijanja tekućine i vezanja toksina iz kože i potkožnog tkiva, alge doslovce cijede lokalizirane jastučaste nakupine, a zbog visokog sadržaja joda i mnoštva minerala otapaju celulit i masno tkivo.
Način primjene sličan je terapiji blatom. Da bi se pojačalo prodiranje aktivnih supstanca, nakon nanošenja algi tijelo se umata u foliju i termodeku te zagrijava do odredjene temperature. Dok zbog pojačane cirkulacije aktivne supstance bolje prodiru, znojenjem se kroz kožu oslobađaju mnogi toksini iz tijela.

LIMFNA DRENAŽA PUTEM APARATA

Limfa je bezbojna tekućina sastavljena od bijelih krvnih stanica i plazme. Nastaje kao proizvod staničnog metabolizma koji se putem limfnih žila i limfnih žlijezda prenosi dalje u krvotok, te se preko bubrega izlučuju štetni sastojci. Limfne žile su vrlo tanke a za pritisak koji gura tekućinu prema srcu koriste energiju rada mišića, kao što to većinom koriste vene.

U nekim slučajevima može doći do većeg ili manjeg zastoja u drenaži limfe.   Manji zastoj limfe događa se svakodnevno pri dužem stajanju, sjedenju.

Veći i kompleksniji zastoji limfe događaju se kod nekih oboljenja, poslije različitih operativnih zahvata te kao rezultat spoja više bolesti. Karakterizirani su vidljivim velikim otokom cijelog ili dijela ekstremiteta, tvrd na dodir. U tim slučajevima u dogovoru s liječnikom valja sprovesti limfnu drenažu. Posebni medicinski i kozmetički problem suvremenog svijeta postaje debljina i celulit te se isti uspješno tretiraju limfnom drenažom. Postupkom limfne drenaže pokušava se ukloniti višak tekućine iz tkiva koje okružuju masne naslage. Na taj način smanjila bi se ukupna veličina celulitične tvorbe.

Drenaža povoljno utječe i na izgled kože. Limfna drenaža aktivira tok limfe kroz limfne puteve. Limfni putevi su zaduženi za skupljanje i izbacivanje otpadnih produkata iz tkiva. Aparat za limfnu drenažu radi prema načelu isprekidane pneumatske kompresije (presoterapije) tj. koristi napredujući tlačni val i time omogućuje kompresivnu limfnu drenažu. Do drenaže područja dolazi na osnovi kompresije rukava napunjenih zrakom, do kojih se komprimirani zrak dovodi iz baznog uređaja kroz sustav cjevčica. Ispunjavanje pojedinih komora posebnih rukava u prethodno programiranim intervalima formira polagano napredujući tlak. Stvaraju se nježni i ritmički valovi tlaka. Zrak se ispuhuje nakon završetka ciklusa. Pneumatičku presoterapiju pacijent percipira pozitivno, kao vrlo ugodan i učinkovit tip tretmana. Na tretiranom području dolazi do osjećaja olakšanja. Aparatna limfna drenaža može se primijeniti na medicinskom i estetskom polju.

Pozitivni učinci aparatne limfne drenaže:

 • to je fizioterapijski postupak fokusiran prvenstveno na tretman edema, boli i preventive

 • tijelo se ne tereti lijekovima

 • primjena presoterapije pogoduje procesima ozdravljenja u ljudskom tijelu

 • sastavni je dio moderne rehabilitacije i regenerativne njege

 • aparatna limfna drenaža učinkovitija je od ručne limfne drenaže po tome što kod aparatne ne postoji mogućnost propusta i greške

DELUX STATION II Višenamjenski uređaj za tretmane lica i tijela

KAKO RADI DELUX STATION II

Tri napredne tehnologije za oblikovanje tijela i jedna za zatezanje kože lica i smanjenje bora:

 • Lipolaser: 42 hladna, crvena lasera 635 nm valne duljine stimuliraju masne stanice na otpuštanje sadržaja u međustanični prosto.

 • Zajedničkim djelovanjem vakuma i multipolarne radiofrekvencije stimulira se limfni sustav kojim se sadržaj masnih stanica izbacuje iz organizma.

 • Tripolarnom radiofrekvencijom dubinski se zagrijava tkivo čime se povećava prokrvljenost tkiva, pospješuje čvrstoća i zategnutost kože.

 • Malim bipolarnim RF aplikatorom lako se zateže koža lica i uklanjaju sitne bore čak i na najzahtevnijim područjima kao što su kapci

Uređaj se standardno isporučuje sa 5 aplikatora:

 • 4 velika aplikatora s 10 laserskih dioda po pojedinom aplikatoru

 • 2 mala aplikatora sa laserskom diodom

 • 8-polarni RF aplikator s vakumom

 • Tripolarni RF aplikator

 • Bipolarni RF aplikator

Dodatne opcije:

 • 3 aplikatora za dijamantnu mikrodermo abraziju s 9 različitih nastavaka

 • 6-polarni RF aplikator umjesto 3-polarnog

ZAŠTO ODABRATI DELUX STATION II

 • Ovaj multifunkcionalni uređaj omogućuje obavljanje više različitih tretmana za lice i tijelo i samim time štedi vaš novac.

 • Delux Station II može se koristiti kao:

  • Lipolaser

  • Radiofrekvencija za lice

  • Radiofrekvencija za tijelo

  • Dijamantna mikrodermoabrazija

  • Vakum terapija za tijelo s ili bez radiofrekvencije

PREPORUKA ZA NAJBOLJI REZULTAT

 • Kod smanjenja ubujma tijela-dva puta tjedno kombinacija lipolasera i vakum terapije s RF-om

 • Kod smanjenja vidljivog celulita-dva puta tjedno RF s vakumom

 • Kod zatezanja kože lica-jednom tjedno RF uz ultrazvuk po potrebi