Anticelulitnom masažom možemo ukloniti bolove, pomoći tijelu da se brže oporavi od ozljeda i ili operacija, isto tako ima i sljedeće pozitivne učinke:

1. pospješuje dotok kisika u tkivo i otklanja iz tijela toksične tvari te razgrađuje celulit,

2. njeguje kožu, čini je mekšom, sjajnijom i zdravijom te joj povećava elastičnost

3. zagrijava tijelo i pojačava cirkulaciju i protok limfe

4. tonira i opušta mišiće
5. čini tijelo skladnijim i ljepšim
6. pospješuje otpornost organizma i imunološkog sustava

7. čini tijelo lakšim, gipkim te ga puni energijom

8. regulira krvni tlak i regulira metabolizam

9. uravnotežuje duh i tijelo kao cjelinu

10. psihički opušta,  poboljšava koncentraciju, djeluje antistresno i oslobađa od nesanice,

11. otklanja napetost zglobova. Čini kralješnicu pokretnljivijom i pospješuje protok živčanih impulsa u tijelu

12. Čini vas sretnim i zadovoljnim svojim izgledom.

Anticelulitne masaže ne idu u red laganih opuštajućih masaža, već su čvrste, agresivnije, pogotovo početnih 4-6 tjedana kada moramo pokrenuti proces razgradnje celulitnih naslaga.

No, masaža ne smije biti niti prejaka i ostavljati tragove na tijelu, npr. podljeve. U tom početnom razdoblju, kao i kod tjelovježbe, jako važan kontinuitet. Tu nikako ne smijete zakazati – trebate se masirati svaki dan!

Kad se proces pokrene, a to ćete, kao što već znate, osjetiti po pojačanom izlučivanju tekućine iz tijela, sve je već lakše. Tada samo morate održavati kontinuitet, što je jednostavnije, pa ritam masaža može biti i blaži.

Prema statistikama većina žena ima celulit. To se događa upravo zbog građe ženskog vezivnog tkiva. U potpunosti je prirodna pojava i zato ne treba očajavati zbog toga. Dobra vijest je da se protiv celulita vrlo uspješno možemo borit. Uz malo volje riješiti ili ga barem značajno smanjiti. Celulit se stvara kada organizam nije u stanju riješiti se otpadnih tvari, te vezivna tkiva postaju prezasićena, što za rezultat dovodi da koža poprima izgled narančine kore. Upravo iz ovoga razloga anticelulitna masaža je, uz pravilnu prehranu i vježbanje, najbolji i neizostavni način smanjenja celulita.

U Prana cenru za njegu duha i tijela pružamo vam kvalitetnu i stručnu anticelulitnu masažu, kojom smanjujemo količinu masnih stanica, potičemo cirkulaciju što dovodi do detoksikacije organizma i rješavanje otpadnih tvari. Ponovo ćemo vam vratiti elastičnost kože i podići tonus mišića. Toplina trenja koja nastaje prilikom tretmana, razbija masne čvoriće i stimulira protok limfe. Također direktno djeluje na one dijelove tijela, poput unutarnje strane koljena i gornjeg vanjskog dijela bedra, na koje se teško utječe vježbanjem. Potiče se cirkulacija krvi i limfe čime se koža napinje i pojačava se proces njenog obnavljanja tako da se kolagena vlakna jačaju i daju elastičnost i čvrstoću. Uspostavlja se optimalni rad limfnog sistema čija je funkcija eliminacija štetnih tvari iz organizma. 

Napomena: Za uspjeh je potrebno napraviti više tretmana da bi anticelulitna masaža u potpunosti ostvarila vaša očekivanja, ali zadovoljstvo koje će proizići iz svega toga je neprocjenjivo, stoga se s punim povjerenjem javite u naš i vaš Prana centar za njegu duha i tijela.